page header

Hypatiaprijs

De filosoof, de hond en de bruiloft staat op de shortlist voor de Hypatiaprijs! Dit is een tweejaarlijkse prijs voor het beste en meest prikkelende en actuele filosofieboek geschreven door een vrouw.

De prijs is vernoemd naar de Griekse filosoof Hypatia, niet te verwarren met mijn hoofdpersoon Hipparchia. Hypathia leefde ongeveer 600 jaar later en was beroemd om haar wiskundige en astronomische kennis. De Hypatiaprijs is een initiatief van de Society for Women in Philosophy.

Omslag op maat

Vierde druk

Ik ben verrast over de ontvangst van mijn nieuwste beeldroman: binnen enkele maanden zijn we al bij de vierde druk!

De filosoof, de hond en de bruiloft gaat over Hipparchia, een van de eerste vrouwen die filosoof werd. Ze kwam uit een rijke familie, maar koos ervoor afstand te doen van alle bezit.
Ik heb vijf jaar aan het boek gewerkt. Het verscheen eind 2021.

Vertalingen

Er komen vertalingen van De filosoof, de hond en de bruiloft in het Engels, Frans, Spaans, Koreaans en Chinees. De Engelse vertaling verschijnt in september dit jaar al en ook de Franse komt in 2022 uit.

Het boek is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Creatieve Industrie en uitgebracht bij Nijgh & Van Ditmar.

De Dikke Stok

Deze zomer verschijnt een nieuwe omnibus waarin de beste autobiografische strips gebundeld zijn die ik in de afgelopen 25 jaar maakte. Uit Barbaraal tot op het bot tot en met Toch een geluk. De eerste stripverhalen dateren uit 1996, toen ik een twintiger was. In de loop der jaren groeiden de verhalen met mijn leeftijd mee. Ik vertelt over een burn-out, ongewenste kinderloosheid, maar ook over internationaal succes. 

Sluit Menu
ENG
NED