page header
Omslag op maat

Nieuw boek

Op 30 november verschijnt mijn nieuwste beeldroman, De filosoof, de hond en de bruiloft. Het gaat over een van de eerste vrouwen die filosoof werd.

Griekenland, de vierde eeuw voor onze jaartelling. Hipparchia reist naar Athene om kennis te maken met een rijke man aan wie ze hoopt uitgehuwelijkt te worden. Dan ontmoet ze een vreemde filosoof die als een zwerver leeft. Naarmate het huwelijk dichterbij komt, raakt ze steeds meer in de ban van de denkbeelden en levenswijze van deze Crates.

Hipparchia behoorde tot een filosofische stroming in de oudheid die een minimalistische levensstijl uitdroeg en zich keerde tegen alle normen en conventies. De tegendraadse idee├źn van deze dappere vrouw van 2300 jaar geleden zijn juist in deze tijd weer heel actueel.

Het boek telt 280 pagina’s. Het is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Creatieve Industrie en wordt uitgebracht bij Nijgh & Van Ditmar.

Boekpresentatie

De presentatie van mijn nieuwe boek vieren we op 30 november met aan aantal mini-colleges filosofie, georganiseerd door Studium Generale Groningen. Hoogleraar Geschiedenis van de Filosofie Marije Martijn (VU) bespreekt de denk- en leefwijze van Hipparchia en de cynici. Onderzoeker en docent Albert Joosse (RUG/UU) geeft een inkijkje in filosofie van de Oudheid. Docent bij de Faculteit Wijsbegeerte Marc Pauly (RUG) vertelt in zijn lezing wat publieksfilosofie is. Na afloop ga ik signeren.

Klik hier voor meer informatie en kaartjes.

Lezing

Ik heb er vijf jaar over gedaan om dit boek te maken. Op 11 december geef ik een masterclass over de totstandkoming. Waarom een boek over Hipparchia? Wat komt er allemaal bij kijken om een beeldroman van 280 pagina’s te maken? De masterclass wordt georganiseerd door Storyworld en vindt plaats in het Groninger Forum.

Klik hier voor meer informatie en kaartjes.

Sluit Menu
ENG
NED