page header
Omslag op maat

Nieuw boek

Ik ben verrast over de ontvangst van mijn nieuwste beeldroman. Het heeft de top 10 gehaald van bestsellers in Nederland, de top 5 van jaarlijstjes in NRC en Dagblad van het Noorden, en er komen vertalingen in het Engels, Spaans, Frans, Koreaans en Chinees.
De filosoof, de hond en de bruiloft gaat over Hipparchia, een van de eerste vrouwen die filosoof werd.

Het boek is eind 2021 verschenen. Het is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Creatieve Industrie en uitgebracht bij Nijgh & Van Ditmar.

Optredens en signeren

Nu de coronamaatregelen langzamerhand weer wat versoepeld kunnen worden, kan ik eindelijk met Hipparchia op pad gaan. Hier kun je me de komende tijd treffen:

12/02 – Signeersessie boekhandel Paagman, Den Haag
26/02 – Podium-interview Stripgids Salon, Turnhout
22/04 – Podium-interview Nacht van de Filosofie, Leeuwarden
09/05 – Studium Generale, Groningen

Studium Generale: nieuwe datum!

Ter viering van De filosoof, de hond en de bruiloft organiseert Studium Generale Groningen op 9 mei 2022 een aan aantal mini-colleges filosofie. Hoogleraar Geschiedenis van de Filosofie Marije Martijn (VU) bespreekt de denk- en leefwijze van Hipparchia en de cynici. Onderzoeker en docent Albert Joosse (RUG/UU) geeft een inkijkje in filosofie van de Oudheid. Docent bij de Faculteit Wijsbegeerte Marc Pauly (RUG) vertelt in zijn lezing wat publieksfilosofie is. En ik beantwoord vragen over mijn boek. Na afloop ga ik signeren.

Aanvankelijk was de avond bedoeld als boekpresentatie op de dag van verschijnen, maar dat moest helaas verplaatst worden wegens de coronamaatregelen. De nieuwe datum is dus 9 mei 2022.

Lezing Storyworld

Ik heb er vijf jaar over gedaan om De filosoof, de hond en de bruiloft te maken. In het Groninger Forum ga ik een masterclass geven over de totstandkoming. Waarom een boek over Hipparchia? Wat komt er allemaal bij kijken om een beeldroman van 298 pagina’s te maken? De masterclass wordt georganiseerd door Storyworld.

Ook deze lezing moest in december afgelast worden wegens de coronamaatregelen. Een nieuwe datum volgt nog.

Klik hier voor meer informatie.

Sluit Menu
ENG
NED