page header

Sokrates

Momenteel werk ik aan een nieuw boek. Over Sokrates. Wanneer het af zal zijn, weet ik nog niet. Ik weet nog niet eens of dit boek überhaupt gaat lukken. Het is een ingewikkelde puzzel om van de filosofische inhoud een begrijpelijk verhaal te maken. Die uitdaging en onzekerheid, daar houd ik juist van.
 
Met veel dank aan het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, de Auteursbond en Singel Uitgeverijen.

Hoera: vertalingen, nominaties en prijzen!

Ik ben verrast over de ontvangst van mijn nieuwste beeldroman. Binnen een jaar zijn er meer dan 10.000 exemplaren verkocht. Het is vertaald in het Frans, Engels en Spaans, en binnenkort volgen Koreaans, Chinees, Albanees en Arabisch. Het boek won de Storyworld Publieksprijs, de Sophie Castille Award voor beste vertaling, en werd genomineerd voor de Stripschappenning en Hypatiaprijs. De filosoof, de hond en de bruiloft verschijnt bij Nijgh & Van Ditmar, met dank aan het Fonds voor Creatieve Industrie.

De Dikke Stok

Dit is mijn nieuwste boek: een omnibus van beste autobiografische strips van de afgelopen 25 jaar.

De eerste stripverhalen dateren uit 1996, toen ik een twintiger was. In de loop der jaren groeiden de verhalen met mijn leeftijd mee. Ik vertelt over een burn-out, ongewenste kinderloosheid, maar ook over internationaal succes. De strips komen uit Barbaraal tot op het bot tot en met Toch een geluk

Het hardcover boek telt 448 pagina’s. Het is in de zomer van 2022 verschenen.

Genoeg

Filmmaker Frank Wiering heeft een documentaire over me gemaakt. Een jaar lang volgde hij me. De cameraploeg ging mee naar Genève en Barcelona en ze filmden me in mijn werkkamer en zwemmend in de gracht.
Ik vind het niet makkelijk te praten over de filosofie in mijn werk, maar Frank is een meester-interviewer.
De première was in november 2023 op het Noordelijk Filmfestival in Leeuwarden, en hij kwam op 5 december op de tv bij het ‘Uur van de Wolf’ (NTR, NPO2).