page header

Sokrates

Nu werk ik aan een verhaal over Sokrates. Het wordt een klein boek met tekst en tekeningen, maar geen stripboek deze keer. Ik hoop het eind 2024 af te hebben. Het is een ingewikkelde puzzel om van de filosofische inhoud een begrijpelijk verhaal te maken. Die uitdaging, daar houd ik juist van.
 
Met veel dank aan het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, de Auteursbond en Nijgh & Van Ditmar.

Hoera: vertalingen, prijzen en 8e druk!

Ik ben verrast over de ontvangst van mijn beeldroman De filosoof, de hond en de bruiloft. Het haalde twee keer de bestseller top 100 en we zijn al bij de 8e druk. Het is vertaald in het Frans, Engels en Spaans, en binnenkort volgen Koreaans, Chinees, Albanees, Arabisch en Duits. Het boek won de Storyworld Publieksprijs, de Sophie Castille Award voor beste vertaling, en werd genomineerd voor de Stripschappenning en Hypatiaprijs. Met dank aan Nijgh & Van Ditmar en het Fonds voor Creatieve Industrie.

Genoeg

Filmmaker Frank Wiering heeft een documentaire over me gemaakt, jaja. Een jaar lang volgde hij me: de cameraploeg ging mee naar Genève en Barcelona en ze filmden me in mijn werkkamer en zwemmend in de gracht.
 
De film is op 5 december 2023 op de televisie gekomen bij het ‘Uur van de Wolf’ (NTR, NPO2). Terugkijken kan hier.