page header

Socrates

Op dit moment werk ik aan een boek over Socrates. Zijn inspirerende filosofie is nog steeds relevant. Juist nu. Het is ingewikkeld om de filosofische ideeën om te zetten in een toegankelijk verhaal, maar die uitdaging, daar hou ik juist van. Het boek is af in 2025.
 
Met veel dank aan het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, de Auteursbond en Nijgh & Van Ditmar.

Kinderboek met Bibi Dumon Tak

In september verschijnt Dit boek is vóór de wolf, een kinderboek van Bibi Dumon Tak waarvoor ik de tekeningen heb gemaakt. Het wordt een hartstikke leuk en actueel boek! Over de wolf dus. Bij uitgeverij Querido.

Meer hierover lees je hier.

Het mooie omslag is ontworpen door Ricky van Duuren.

Hoera: vertalingen, prijzen en 8e druk!

Ik ben verrast over de ontvangst van mijn beeldroman De filosoof, de hond en de bruiloft. Het haalde de bestseller top 100 en we zijn al bij de 8e druk. Het is vertaald in het Frans, Engels, Spaans en Koreaans, en binnenkort volgen Chinees, Albanees, Arabisch, Duits en Baskisch. Het won de Storyworld Publieksprijs, de Sophie Castille Award voor beste vertaling, en werd genomineerd voor de Stripschappenning en Hypatiaprijs. Met dank aan Nijgh & Van Ditmar en het Fonds voor Creatieve Industrie.

Genoeg

Filmmaker Frank Wiering heeft een documentaire over me gemaakt, jaja. Een jaar lang volgde hij me: de cameraploeg ging mee naar Genève en Barcelona en ze filmden me in mijn werkkamer en zwemmend in de gracht.
 
De film is op 5 december 2023 op de televisie uitgezonden bij het ‘Uur van de Wolf’ (NTR, NPO2).
 
De trailer zie je hier.