TOCH EEN GELUK
'Wat is nu echt belangrijk? Die vraag staat centraal in dit wederom voortreffelijke boek vol gelaagd minimalisme waarin de ik-figuur op vertrouwde wijze haar best doet tijdens de permanente worsteling met alledaagse dilemma's.' - Dagblad van het Noorden

'Met haar relativerende toon, trefzekere blik en groot gevoel voor humor presteert de Groningse het om voortdurend in een bestek van één tot enkele plaatjes een wezenlijke gedachte te formuleren. [...] Het is knap en bewonderenswaardig hoe Stok er nu al twintig jaar in slaagt strips van het hoogste niveau te maken. Dit boek bevestigt haar status als één van de belangrijkste stripmakers van Nederland' - NRC Handelsblad

Het nieuwste boek van Barbara Stok is weer een verzameling autobiografische strips: Barbara drumt, twijfelt, ergert zich een kunstkop, filosofeert over oneindigheid, vindt dat ze al aardig goed bezig is, heeft slapeloze nachten, is bezorgd over de toestand in de wereld, fantaseert over kwantummechanische waarschijnlijkheidsgolven, zit in een dip, dient een klacht in, werkt aan een groot project - een stripboek over Vincent van Gogh -, voelt zich plotseling intens tevreden, breekt internationaal door, geeft lezingen in New York en São Paulo, stort een beetje in, wou dat ze Louis van Gaal was, maakt spannende zeiltochten, probeert kalm te blijven en beleeft af en toe helemaal niets.


DE OMSLAG
'De Omslag' gaat over een cruciale periode in het leven van de gerenommeerde drukker Hendrik Werkman. Het is begin jaren 20. Zijn grote drukkerij verkeert in financiële problemen en een faillissement lijkt niet meer af te wenden. Maar onverwacht leidt dit tot Werkmans artistieke bevrijding. In haar unieke beeldtaal vertelt Stok het universele verhaal van grote tegenslag en een nieuw begin. 'De Omslag' is een initiatief van het Groninger Museum. (Nijgh & Van Ditmar, 2015)

'raak getroffen' - NRC

'een mooi boekwerkje' - De Limburger

'Een prentenboek voor volwassenen over de zin van het leven.' - VPRO Gids


LANG ZAL ZE LEVEN!
Duizenden lezers genoten in de loop der jaren mee met de alledaagse belevenissen van Barbara Stok. Een selectie van hoogtepunten uit haar bundels zijn nu in één boek samengebracht. In twintig jaar tijd zien we de ontwikkeling van de feestende student tot de filosoferende bijna-veertiger. Over liefde, seks, twijfel, tegenslag en geluk. Rode draad is de vraag: hoe te leven? (Nijgh & Van Ditmar, 2013)

'Het werk van Barbara Stok doet denken aan de films van Woody Allen.' - Kunstkrant

'Een topper onder de Nederlandse striptekenaars.' - Leeuwarder Courant

'In haar autobiografische strips geeft Stok met humor en relativering haar visie op de wereld.' - VPRO Gids


VINCENT
Dit boek beschrijft de laatste paar jaar uit het leven van Vincent van Gogh. Het is een intense periode: de schilder heeft grootse plannen en maakt zijn mooiste werken. Maar hij krijgt ook aanvallen waarin hij volledig in de war is, uitmondend in het beruchte oorincident.
Barbara Stok laat zien dat de ideeën die Van Gogh had over succes, tegenslag en een zinvol leven een interessant tegenwicht vormen in onze tijd van individualisme en economisch denken. (Nijgh & Van Ditmar, 2012)


'een sprankelende, meeslepende vertelling' - Kunststof TV

'Bij Stok beleef je Van Gogh van heel dichtbij.' - NRC Handelsblad

'a vibrant, sad account of Van Gogh's move to Arles' - The Guardian

'Stok slaagt erin zijn ziel te vatten.' - Zone 5300

'Stilistisch is Stok bijna onberispelijk – grotendeels omdat de trefzekerheid van haar lijnvoering erin berust dat deze vrij is van stijl, zodat de subtiele kleuren gaan zingen.' –The Times

'In Barbara's tekeningen zit geen competitie, integendeel, haar pennenstreek is zuiver, eenvoudig, bijna kinderlijk. Juist daardoor weet ze zo'n intieme biografie van Vincent te creëren.' –La RepubblicaOver de levensgenieter die haar angst voor de dood wil verdrijven
Barbara is bang voor de dood. De angst voor het onvermijdelijke, eindeloze niets bekruipt haar soms als ze 's avonds in bed ligt. Als je religieus bent, is er de geruststelling van een hiernamaals. Maar welke geruststelling is er voor de atheïst? Hiernaar gaat Barbara Stok op zoek in dit prentenboek. Al filosoferend over de dood vindt ze uiteindelijk de zin van het leven. (Nijgh & Van Ditmar, 2010)

'Zo prachtig, dat ik het ademloos heb gelezen.' - Margriet

'Zo'n boek zou verplicht gesteld moeten worden op de leeslijst van de middelbare school.' - Dagblad van het Noorden


Ook verschenen, reeds uitverkocht:

DAN MAAK JE MAAR ZIN (Nijgh & Van Ditmar, 2009)
OP TOUR DOOR SPANJE - en andere verhalen (Nijgh & Van Ditmar, 2007)
BARBARA WEET HET BETER (Nijgh & Van Ditmar, 2006)
NU WE HIER TOCH ZIJN (Nijgh & Van Ditmar, 2005)
JE GELD OF JE LEVEN (Nijgh & Van Ditmar, 2003)
BARBARAAL TOT OP HET BOT (Nijgh & Van Ditmar, 1998)